Tulipán és Hófajd 手風琴家族が増えました。

Jobb oldalt, a sok csatát megélt olasz Rolings márkájú “Tulipán”, baloldalt pedig a kimondhatatlan amerikai-olasz excelsior márkájú “Hófajd”.

Na nár megint Mónika! – gondolta magában… De a feleségem eddig jól tűri hogy új hálótárssal kellett osztozkodnia a hitvesi lepedőn. Azért nem annyira meglepő, hiszen nem mostohaságról van szó. “Hófajd” teljes mértékig közös szerzeményünk. Megláttuk, megvettük, bővült hát a mónika-család. Ki is próbáltam gyorsan az új hangszert, végigmentem a regisztereken, kizárólag magyarnak vélt dallamokat használtam. Ugyebár a profi harmónika-boltosok így szokják csinálni amikor bemutatnak egy hangszert. Keressetek rá, biztos lesz megannyi más videó “Excelsior 272E”. Ha majd nekem lesz harmónika márkám akkor az valószínüleg 97E vagy 169E lesz.

またモニカと遊んでんの?! と奥さんに言われるが~ しかしこれは不倫なんかではありません。日本ではアコーディオンですが、世界の多くの国では「ハーモニカ」として知られているのがこの楽器。中国名ー>「手風琴」(てふうきん)らしいが、日本は「手風琴」というと常滑のAEONでも売っているお菓子のことを言います。私からの提案: 日本語ではこれからこの楽器はアコーディオンでもなく、ハーモニカでもなく、てふうきんでもなく、「てかぜごと」と呼ぶべきではないでしょうか? さてこちらはブランド名がいいにくいエクセルシャー272Eの試弾をUPさせて頂きます。プロを真似て右手のマジャロシュ(ハンガリー風)メロディーのみを使用して、音色を順番に鳴らしていきます。

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük