Macskák délutánja 2. rész, előzmények és felvétel

A “Macskák délutánja” egy családi kör, egy közös tátrai kirándulás emlékei elevenednek fel. A mű ősbemutatója 2016 március 21én a 17-ik kerületi vackor garázsban került megrendezésre. Egy héttel azelőtt hogy a sors fintoros szellőcskéje átfújt volna ide a világteke napkeletibb oldalára. A művet alkotó darab hangjegyei két héttel az ősbemutató előtt szerződtek le a nyomtatópapírral, friss, illatos ám némileg kiforratlan, pont mint a márciusi tavaszi forradalmak. Bár a siker elsöprő volt, a költözés miatt a babérlevek összegereblyézését el kellett telelni. Három évvel később szintén családi események kapcsán alakult úgy hogy összejött a banda, érettebb fejjel megpróbálkoztunk hát a számok profi körülmények között való rögzitésére. Fogalmazhatnánk úgy is hogy extatikus állapotban mintegy áthoztuk a szebb hangokat a másik oldalról, de maradjunk annyiban inkább hogy kóma. A felvételek magukba szívták egy bohém esküvő friss emlékeit, édessé nemesült fáradalmait, tovább költve a Macskák délutánjában megbúvó családi történetet.

A fenti kép némileg árulkodik, a felállás törzsét egy zongorából és egy tangóharmónikából faragtuk ki. Azonban a magaslati levegőn a harmónikát egy lélegzetnyi pihenő erejéig leváltja majd a napkelet népszerű hangszere az ún “kotó”, ami ténylegesen egy üreges fadarab. A trailer zenék hamarosan hallhatóak lesznek, és mindeközben a második ősbemutató is tervezés alá került.
A kotóról a továbbiakban a napkeleti (najó japán…) zenei szekcióban tartok értekezletet az érdeklődők számára. Megéri majd velem tartani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük